Art battle – Winner!

Art Battle – World wide – live painting battle – meerdere rondes – Roy is door!!! 🙂
Roy mag als Nederlander die de eerste ronde heeft gewonnen.. door naar de volgende ronde om te spelen tegen andere Europese winnaars. ( Vervolgens als je door gaat moet je nog een keer tegen partijen buiten Europa , je kunt eindigen in de laatste competitie tegen andere artiesten in TOKYO. ) 

Wat is ” Art Battle” ? ;
Art Battle is een live schilder wedstrijd waarbij 16 kunstenaars in 3 rondes van 20 minuten een werk creëren met acrylverf op doek. Aan het einde van elke ronde bepaalt het publiek welk kunstwerk favoriet is. De besten gaan door naar de finale.

Organisator Rodrigo Sardinha: “Je ziet kunstenaars zelden aan het werk. Op deze manier kunnen ze hun technieken live laten zien. Het publiek kan meekijken met hun workflow, en dat is bijzonder.”

De schilders krijgen geen thema of specifieke opdracht mee. Iedereen mag maken wat hij wil, in z’n eigen stijl. Wel is voor deze Art Battle gekozen voor een verplicht materiaal: acrylverf.

Internationaal
Het initiatief uit New York wordt sinds 2001 georganiseerd en heeft ondertussen plaatsgevonden in meer dan 75 steden over de wereld.
Aanwezig bij de Art Battle in Amsterdam zijn niet alleen Nederlandse kunstenaars, ook de Braziliaanse kampioen Art Battle en ander internationale battelaars doen mee.

Terwijl de schilders de strijd met elkaar aangaan, zijn er voor de bezoekers hapjes, drankjes en muziek. Vind je een van de werken geweldig, dan kun je via een stille veiling een bod uitbrengen. De hoogste bieder neemt het werk mee naar huis.

Vanwege de corona is het vervolg van de wedstrijd voor nu opgeschort!
Wanneer er verdere vorderingen zijn binnen deze wedstrijd dan zal dit via deze blog op de hoogte worden gesteld.

Want jij wilt hier toch ook bij zijn! 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *